Tapahtumia Suomessa ja maailmalla

Tapahtumia Suomessa

19.3.2016 Earth Hour (ympäri maailmaa)

Sammuttamalla valot tunniksi annetaan symbolinen valomerkki ilmaston puolesta. Lisätietoa.

18.5.2016 Ilmastonmuutos ja pakolaiskriisi -seminaari (Helsinki + webinaari)

Viimeisin pakolaiskriisi koettelee Eurooppaa, mutta tämä voi olla vasta alkusoittoa. Ilmastonmuutos, muut ympäristöongelmat sekä luonnonvarojen hupeneminen ja kallistuminen aiheuttavat pakolaisuutta ja siirtolaisuutta. Viime vuonna kansainvälinen yhteisö hyväksyi Pariisin ilmastosopimuksen ja sopi uusista kestävän kehityksen tavoitteista. Mutta riittävätkö ne hillitsemään ilmastonmuutoksen seurauksia?
Tapahtuman järjestävät Vapaus Valita Toisin ry (VVT) ja Suomen luonnonsuojeluliitto ry (SLL). Lisätietoa.

17.8.2016 Tiekartta tulevaisuuden energiajärjestelmään -seminaari (Helsinki + webinaari)

Pariisin ilmastosopimuksen myötä fossiilisten polttoaineiden aikakausi on tulossa päätökseen. Mutta mitä energiajärjestelmän murros tarkoittaa ja miten sitä voidaan vauhdittaa? Tapahtuman järjestävät Vapaus Valita Toisin ry (VVT), Suomen luonnonsuojeluliitto ry (SLL) ja Luonto-Liitto. Lisätietoa.

31.10.2016 Ilmasto muuttuu - pelkää henkesi edestä! (Helsinki)

Allianssin ilmastoseminaari ja leffailta halloween-päivänä. Lisätietoa.

1.11.2016 Ympäristö- ja kehitysjärjestöt julkistavat tavoitteensa Marrakechin ilmastokokoukselle

4.11.2016 Pariisin ilmastosopimus tulee voimaan!

7.11.2016 Kepan trendikeskusteluun: Ilmastonmuutos vs. inhimillisyys? (Helsinki)

Ilmastonmuutos kiihtyy ja ympäristön kantokyky ylittyy yhä nopeammin. Viekö ilmastonmuutoksen eteneminen ja ilmastopakolaisuuden kasvu huomion kehitysyhteistyöltä yhä enemmän kansallisvaltioiden omista tarpeista huolehtimiseen? Keskustelutilaisuuden järjestää Kepa, Kehitysyhteistyön kattojärjestö. Lisätietoa.

17.11.2016 Tulevaisuuden energiaa Vantaalle -keskustelutilaisuus (Vantaa)

Mitä Vantaa tekee ilmastonmuutoksen torjumiseksi? Mitä tapahtuu Martinlaakson kivihiilivoimalalle? Mitä tiedemaailma suosittelee ja mitä kansalaisyhteiskunta tavoittelee? Tervetuloa Hiilivapaa Suomi -kampanjan järjestämään tilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan, miten Vantaan osuus ilmastohaasteesta ratkaistaan! Lisätietoa.

30.11. Kohti kestävää bioenergiaa -seminaari (Helsinki + webinaari)

Suomen uusiutuvan energian tulevaisuus nojaa pitkälti bioenergiaan ja puuperäisten biomassojen polttamiselle. Mutta ovatko suunnitelmat kestävällä pohjalla? Tule kuuntelemaan, mitä nykysuunnitelmat tarkoittavat ilmaston ja luonnon kannalta ja miten bioenergian kestävyys voidaan varmistaa. Tapahtuman järjestävät Vapaus Valita Toisin ry (VVT), Suomen luonnonsuojeluliitto ry (SLL) ja Luonto-Liitto. Lisätietoa.

30.11. Save the Arctic -klubi (Helsinki)

Musaa ja tanssia ilmaston ja Arktiksen puolesta. Lisätietoa.

Tapahtumia maailmalla

4.11.2016 Pariisin ilmastosopimus tulee voimaan!

Pariisin sopimus tulee voimaan kun siihen on sitoutunut vähintään 55 ilmastosopimuksen osapuolta, joiden päästöt muodostavat yhteensä vähintään 55 % maailmanlaajuisista kasvihuonekaasupäästöistä. Sitoutuminen sopimukseen tapahtuu maiden omien kansallisten menettelyiden mukaisesti joko ratifioimalla, hyväksymällä tai liittymällä. Pariisin ilmastosopimuksen voimaantulokynnys ylittyi keskiviikkona 5.10., kun muun muassa EU ja seitsemän sen jäsenvaltiota sekä Kanada luovuttivat ratifiointiasiakirjansa YK:n päämajassa New Yorkissa. Sopimus astuu voimaan 30 päivän kuluttua kynnyksen ylittymisestä eli 4.11.2016.

4.-6.11.2016 Conference of Youth on Climate Change (COY12), Marokko

Nuorten ilmastokonferenssiin 4.-6.11.2065, juuri ennen YK:n ilmastokokouksen alkamista, kokoontuu satoja nuoria keskustelemaan ja toimimaan ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. COY on vuosittainen tapahtuma, joka pidetään 12. kertaa samassa kaupungissa kuin COP-kokous. Tällä kertaa tapahtuman teemana ovat koulutus, toimintakyvyn vahvistaminen ja ratkaisut (education, capacity building, solutions). Lisätietoja Nuorten ilmastokonferenssista COY 12.