Huom! Tämä sivusto on arkistoitu 1/2020, eikä sitä enää päivitetä.

WWF luovutti pääministerille vetoomuksen aurinkoenergian edistämiseksi • 28.11.2014uusiutuva energiaSuomen ilmastopolitiikkaenergiapolitiikka

Hanna-Liisa Kangas
ilmastovastaava, WWF Suomi

WWF Suomen vapaaehtoiset nuorten tiimin jäsenet luovuttivat tänään pääministeri Alexander Stubbille vetoomuksen aurinkoenergian edistämiseksi. Samalla WWF esitti Stubbille 19 organisaation yhteisen ehdotuksen siitä, miten aurinkoenergiapolitiikka pitäisi Suomessa korjata.

Suomi on EU:n ainoa jäsenvaltio, jossa kotitalouksien aurinkoenergiainvestoinnit ovat tukijärjestelmien ulkopuolella. Fossiilisten polttoaineiden käyttö on päässyt kasvamaan vuosikymmeniä tukien turvin ja saavuttanut nykyisen johtoasemansa. Energiamarkkinat eivät ole koskaan täysin markkinaehtoiset, vaan niitä ohjataan voimakkaasti poliittisella sääntelyllä. Nyt olisi aika kääntää politiikka toisin päin.

Aurinkopaneelien hinta on pudonnut nopeasti, joten aurinkoenergiamarkkinat saataisiin Suomessa käyntiin hyvin maltillisin kustannuksin, jos politiikkaa muutettaisiin. Asentamiskustannukset muodostavat merkittävän osan aurinkoenergiajärjestelmän hankinnasta, joten niiden tukeminen väliaikaisesti korotetulla kotitalousvähennyksellä tukisi myös työllisyyttä ja talouden elvyttämistä.

WWF luovutti pääministeri Stubbille ja ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasoselle yhdessä 19 organisaation kanssa valmistelemansa konkreettisen ehdotuksen, jolla kotitalouksien aurinkoenergiainvestointeja voitaisiin edistää Suomessa.

Politiikkamuutosehdotus ”Aurinkoenergia kotitalouksille ja taloyhtiöille kannattavaksi