IPCC:n arviointiraportti – uusiutuva energia nopein tie nollapäästöihin

Hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC julkisti viidennen arviointiraportin yhteenvedon sunnuntaina. Ensimmäistä kertaa tutkijat sanovat selvästi, että päättäjien on tähdättävä nollapäästöihin.

Nopein tapa päästä tavoitteeseen on kiihdyttää uusiutuvan energian käyttöönottoa, mikä on jo tapahtumassa ympäri maailmaa.

”Tutkijoille ei ole epäselvää, miten ilmastonmuutoksen suhteen on toimittava. Hallitusten on luovuttava hiilestä ja öljystä nyt tai tehtävä se myöhemmin paljon suuremmin kustannuksin. Ne, jotka tarttuvat uusiutuvan energian mahdollisuuksiin, tekevät loikan kohti kestävää tulevaisuutta”, sanoo Greenpeacen kansainvälisen ilmastopolitiikan johtaja Martin Kaiser.

“Uusiutuva energia ja energian älykäs käyttö ovat nopein ja puhtain tapa pienentää päästöjä. Kaikki teknologiat, jotka mieluummin käsittelevät päästöjä kuin korvaavat fossiilisia polttoaineita, ovat kuin yritys ratkaista alkoholiongelma polttamalla crackia”, sanoo Greenpeace Nordicin ilmasto- ja energiakampanjoitsija Kaisa Kosonen.

”Muiden maiden on oltava rohkeita Tanskan tapaan; olemme sitoutuneet sataprosenttisesti uusiutuvaan energiaan ja olemme kiihdyttämässä vauhtia sanomalla hyvästit hiilelle. Tämä ei ole hämäystä, tämä on edistyksellisen maan toimintaa”, sanoo Greenpeace Nordicin tanskalainen pääsihteeri Mads Flarup Christensen.

“Sijoittajat, jotka eivät näe ajan merkkejä ja vastuuttomasti jatkavat rahojensa hukkaamista fossiilisten polttoaineiden teollisuuteen, eivät vahingoita vain itseään vaan myös maata, jossa toimivat. Sijoitukset hiileen ja öljyyn ovat riski sekä taloudellisesti että ympäristölle”, sanoo Greenpeace Nordicin Tanskan ilmasto- ja energiapolitiikan neuvonantaja Tarjei Haaland.

Lisätietoja:
Kaisa Kosonen, 050 368 8488, Greenpeace Nordicin ilmasto- ja energiakampanjoitsija
Harri Lammi, 050 383 1822, Greenpeacen ilmasto- ja energiapolitiikan neuvonantaja
Martin Kaiser, +49 171 878 0817, Greenpeacen kansainvälisen ilmastopolitiikan johtaja
Mads Flarup Christensen, +45 28 10 90¸ Greenpeace Nordicin pääsihteeri
Tarjei Haaland, +45 2810 9053, Greenpeace Nordicin Tanskan ilmasto- ja energiapolitiikan neuvonantaja

http://www.greenpeace.fi/ipcc-2014