Huom! Tämä sivusto on arkistoitu 1/2020, eikä sitä enää päivitetä.

Ilmastosivut tarjoaa tuoreita näkökulmia ilmastonmuutokseen

Ilmasto.org -sivuston ajatus on tarjota ilmastotietoa ja myös monipuolisesti ja moniäänisesti erilaisia näkökulmia ilmastonmuutokseen.

Ilmastosivuilla näkyy suomalaisten järjestöjen tekemä työ ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sivuston aktiivisen toiminnan ajalta 1998-2016. Pääteemat olivat päästövähennyskeinot ja ilmastopolitiikka. Järjestöt ovat raportoineet ilmastosivuille vuotuisista YK:n ilmastokokouksista ja täältä löytyvät myös Ilmari-hankkeen materiaalit yläkoulujen ilmastokasvatukseen.

Toimitus

Toimitussihteeri 2010-2016: Riitta Savikko, puh. 040 8343997, toimitus at ilmasto.org

Päätoimittajat: 1998- 2016: Oras Tynkkynen, 2016 Elina Mikola

Sivujen sisältö 1998- 2016: Harri Lammi, Ari Lampinen, Oras Tynkkynen, Saara Henriksson, Pia Valtanen, Johannes Urpelainen, Sini Eräjää, Tuuli Bernandini, Laura Jäättelä, Roland Sundström, Tea Tönnov, Pinja Sipari, Hanna Hakko, Marko Ulvila, Heikki Korpela, Mari Tuominen, Maija Vuorjoki, Elina Mikola, Riitta Savikko

Graafinen suunnittelu: Eero Astala, Susanna Neiglick, Sini Eräjää, Erik Henriksson

Sivuston tekninen toteutus: Erik Henriksson. Ilmastosivujen ulkoasu on uudistettu vuonna 2012.

Ilmasto.org-sivut ovat sijainneet marraskuusta 2011 alkaen vihreää sähköä käyttävällä palvelimella. Webhotellin nimi on Vihreät Sivut, joka on kotimainen hiilidioksidineutraali webhotellipalvelu. Sen palvelimet ja toimitilat käyttävät Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa ekoenergiaa.

Ilmastosivuista vastaava puuharyhmä

Aikavälillä 1998-2016 ilmasto.org-sivustoa ylläpitivät kansalaisjärjestöt vapaaehtoisvoimin. Vuodesta 2017 alkaen sivustoa on ylläpitänyt vapaaehtoisten puuharyhmä miniresursseilla. Vuosien 2018-2019 facebookpostauksia ja sivuylläpitoa on hoitanut Riitta Savikko.

Ilmasto.org-sivuston taustajärjestöinä 2016 olivat Changemaker,  Dodo ryGreenpeace Finland, Ilmastovanhemmat ry, Luonto-Liitto ryMaan ystävät ry, Suomen luonnonsuojeluliitto ry, TEP- Tekniikka Elämää Palvelemaan ryWWF Suomi,

Ilmastosivuja ylläpidetään täysin vapaaehtoisvoimin. Uudet avustajat ovat tervetulleita toimittamaan uutisia, kääntämään artikkeleita, ideoimaan kehityshankkeita, oikolukemaan tekstejä ja markkinoimaan sivuja. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä toimitukseen. Toimitus ottaa mielellään vastaan kaikenlaisia kommentteja ja parannusehdotuksia.

Toteutuksen mahdollistanut rahoitus

Sivuston tekemistä ja kehittämistä ovat tukeneet ympäristöministeriö ja ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöosasto. Sivujen kehittämishankkeen vuosina 2004-2006 rahoitti kauppa- ja teollisuusministeriön Ilmastonmuutoksen viestintäohjelma. Vuosiksi 2007-2008 ja 2009-2010 on saatu rahoitus Suomen Kulttuurirahastolta. Vuosina 2013-2015 sivusto on saanut avustusta ulkoasiainministeriöltä kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen.

Tekijänoikeudet

Sivujen sisältöä kuvia lukuunottamatto on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 1.0 -lisenssillä. Lisenssi sallii materiaalin käytön ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Materiaalin lähde tulee kuitenkin mainita, eikä sisältöä tule muuttaa. Toimituksella ei ole tekijänoikeuksia sivuilla käytettyihin kuviin, ellei niin ole erikseen mainittu.

Creative Commons -lisenssi

Levitä sanaa

Sivustoa voi mainostaa valmiilla bannereilla.

Ilmasto.orgin banneri