Huom! Tämä sivusto on arkistoitu 1/2020, eikä sitä enää päivitetä.

Oppimismateriaaleja ilmasto-opas-sivustolla

Ilmastovisa

Testaa tietosi ilmastonmuutoksesta Ilmasto-opas.fi-sivuston Ilmastovisassa. Visa sopii hyvin opetuskäyttöön yläkouluihin, lukioihin ja amiksiin.

Testaa ja kokeile

Ilmasto-opas.fi-sivuston visualisointi-työkaluilla voit kokeilla ja testata itse mm. päästövähennystoimia. Testaa, kuinka paljon ilmasto lämpenee elinaikanasi! Tai kokeile, miten vähentäisit kunnan ilmastopäästöjä.

Tutkijahaastattelujen videoklipit

Ilmasto-opas.fi-sivuston videoklipeissä tutkijat kertovat omista ilmastonmuutokseen liittyvistä tutkimusaiheistaan. Videoklipeistä voit valita niin luonnontiedettä, päästövähennyskeinoja, ilmastonmuutoksen vaikutuksia kuin sopeutumiskeinoja esitteleviä videoita.

Oppimistehtäviä lukiolaisille

Ilmasto-opas.fi-sivustolle on kerätty omatoimiseen tiedonhankintaan oppimistehtäviä ja nettilinkkejä. Sivustolla Viivi ja Wagner johdattavat sinut ilmastokysymyksiin ja pääset perehtymään muun muassa ilmastohistoriaan ja ilmastovyöhykkeisiin.

Ilmasto-tietoiskuvideot

Ilmasto-opas.fi-sivuston tietoiskuvideot kertovat havainnollisesti ja lyhyesti ilmastonmuutoksen perusasioista. Videot ovat englanninkielisiä, mutta suomeksi tekstitettyjä. Videot sopivat erityisesti lukion biologian ja maantiedon tunneille.