Huom! Tämä sivusto on arkistoitu 1/2020, eikä sitä enää päivitetä.

Nuorten Ilmastohuippukokous

Nuorten ilmastohuippukokouksen 26.11.2015 viesti Pariisin ilmastokokoukseen päättäjille:

Nuorten ilmastohuippukokous

Nuorten ilmastohuippukokous on Yhdysvalloista (Adirondack Youth Climate Summit) lähtöisin oleva tapahtuma, jossa nuoret kokoontuvat vuosittain ideoimaan ratkaisuja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Ideat eivät suinkaan jää vain suunnitteluasteelle, vaan nuoret myös parantavat tulevaisuuden elinympäristöänsä toteuttamalla suunnitelmansa. Suomessa Nuorten Ilmastohuippukokous järjestetään nyt neljättä kertaa, ja huippukokouksien tulokset ovat jo näkyvissä useissa suomalaisissa kouluissa.

Tapahtumassa nuorten ryhmät suunnittelevat innostavan ilmastoprojektin kouluihinsa. Ohjelmassa tarjolla lisäksi asiantuntijoiden huippupuheenvuoroja ja opettajille omia verkostoitumishetkiä. Huippukokoukseen osallistutaan kouluittain ja kustakin valitusta yläkoulusta osallistuu 3 oppilasta (8lk), vastuuopettaja sekä rehtori/vararehtori.

Nuorten ilmastohuippukokous Heurekassa 26.11.2015

26.11.2015 yläkoululaiset kokoontuvat Heurekaan suunnittelemaan miten parantamalla omaa koulua voi torjua ilmastonmuutosta. Tämän vuoden teemat ovat uusiutuva energia, energiatehokkuus ja ruoka, joista koulu valitsee yhden oppilaiden työstettäväksi. Huippukokouksessa syntyneet suunnitelmat toteutetaan kouluilla seuraavaan vuoden aikana. Tapahtumaan valitaan hakemusten perusteella 20 koulua, joista kustakin tulee kolme oppilasta (8 lk.), sekä yksi opettaja ja rehtori tai vararehtori. Luvassa on innostavia puheenvuoroja ilmastoasioiden huippuosaajilta, sekä työpajoja joissa opitaan tekemisen kautta ja toteutetaan opittua. Ilmastokasvatuksesta kiinnostuneille opettajille ja rehtoreille konferenssi on vuoden kohokohta sekä verkostoitumis-, että oppimismielessä. Tapahtuma on ilmainen ja sisältää ruokailut. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta osallistuville korvataan matkakulut.

Kenen kanssa?

Nuorten ilmastohuippukokouksen järjestäjinä toimivat Nuorten Akatemia, WWF ja Schneider Electric, joten asiantunteva ja inspiroiva tunnelma on taattu. Heureka tarjoaa upeat tilat, jotka stimuloivat ideoinnin villiä virtaa. Tilat, teknologia ja osaavat ohjaajamme mahdollistavat ideoiden toteutuksen testauksen, jotta suunnitelmat on mahdollista viedä käytäntöön kouluissa. Nuorten ilmastohuippukokous ajoittuu juuri ennen Pariisin Ilmastohuippukokousta, joten se tarjoaa sekä nuorille, että kouluille mahdollisuuden olla esimerkkinä ja inspiraationa vastuullisesta toiminnasta.

Lisätietoja: Nuorten Akatemian Ilmari-hankkeen projektipäällikkö Maija Vuorjoki, maija.vuorjoki@nuortenakatemia.fi, 050 460 1091.