Huom! Tämä sivusto on arkistoitu 1/2020, eikä sitä enää päivitetä.

Kuunnelma: Hiilivapaa kuunnelma2

Onko se Ilmastonmuutoksen käsikirja liftareille? Knalli ja ilmastonmuutos?
Ei, se on Hiilivapaa kuunnelma, osa 2.

Maapallon valtiot on viimein saatu yhteisen pöydän ääreen puimaan ilmastonmuutosta. Syntyykö kestävä ratkaisu vai vetääkö joku välistä? Miten kokouksessa pärjää pieni mutta aktiivinen Suomi? Entä miksi Salomon-saarilla on kumisaappaat jalassa?

Rooleissa ovat Olli Mononen (puheenjohtaja) sekä Rami Saarijärvi ja Jaakko Väisänen (valtiot). Kuunnelman on käsikirjoittanut Teemu Palosaari. Teemu Palosaari on Tampereen yliopistolla Arktisen alueen politiikkaa tutkiva tutkijatohtori, joka iltaisin tekee käsikirjoituksia lastenohjelmiin.

Kuunnelmaa ei ole tuotettu Ilmari-hankkeelle, mutta olemme saaneet luvan sen käyttöön ja levittämiseen. Kuunnelmaa voisi esimerkiksi yläkoulussa käyttää tunnin introna seuraavissa teemoissa: kansainvälinen ilmastopolitiikka, ilmastonmuutoksen ratkaisemismahdollisuudet ja ilmastoneuvottelut. Kuunnelma tarjoaa materiaalia ilmastonmuutoksen etiikan pohtimiseen ja myös yleisemmin yhdessä tekemisen ja yhteistyön pohtimiseen. Kuunnelma sopii myös tunnin kevennykseksi tai vaikkapa aamunavaukseksi. Kuunnelmaa ei ole tarkoitettu tiukan tieteelliseksi vaan ajatusten herättäjäksi, oivallusten antajaksi ja keskustelun avaajaksi.