Huom! Tämä sivusto on arkistoitu 1/2020, eikä sitä enää päivitetä.

Ilmasto-TET -materiaalit

Nuoret ilmastokasvatusta kehittämässä -hankkeessa luotiin Ilmasto-TET -konsepti, jota voit hyödyntää työnantajana, opona tai tettiläisenä. Ilmasto-TET sisältää työpaikalla suoritettavia, mielekkäitä tehtäviä joissa nuori tutkii miten työelämä liittyy ilmastonmuutokseen. Ilmasto-TET:in taustamateriaalina toimii Ilmasto-TET -opas.

Ilmasto-TET-jaksolla yhdistetään nuoret, työelämä ja ilmastonmuutoksen torjuminen. Ilmasto-TET on nuorten kanssa yhdessä kehitetty mielekäs tapa oppia ilmastonmuutoksesta sekä tutustua työelämään. Ilmasto-TET on suunnattu 8.- ja 9.-luokkalaisten TET-jaksoille.

Ilmasto-TETissä nuori tekee työpaikalla ilmastoprojektin, joka käsittelee joko yrityksen tuotteita, palveluja, toimitiloja tai viestintää. Projekti tehdään ilmastotehtäväpakettia hyödyntäen. Projektin lisäksi nuori osallistuu myös muihin työnantajan osoittamiin tehtäviin. Tavoitteena on tarjota nuorelle mahdollisuus päästä hyödyntämään omia taitojaan oikeassa työympäristössä sekä kannustaa nuorta toimimaan itsenäisesti työpaikalla. Yritys saa ilmastotehtäväpaketin myötä konkreettista apua TET-jakson ohjaukseen.

***

Taustatietoa hankkeesta 2014-2016:

  • Ilmasto-TETtiä koordinoi Nuorten Akatemia.
  • Ilmasto-TETin kehittäjät ovat Tulevaisuusagentuuri ja Espoon kaupungin kestävän kehityksen RCE-verkosto.
  • Koordinointia ja kehitystä tehtiin yhteistyötahojen kanssa, jotka ovat Ilmari -ilmastonmuutoshanke, Nuoret ilmastokasvatusta kehittämässä –hanke, Dodo, Luonto-Liitto ja Maan ystävät.
  • Projekti sai rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä 2014-2016
  • Ilmasto-TETtiä toteutettiin työpaikkoja ja tettiläisiä ohjaten syksyllä 2014 pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa. Konseptia levitettiin 2015 entistä laajemman yritys- ja kouluverkoston voimin. Kehittämishankkeen loputtua kehitetyt materiaalit ovat kaikkien käytettävissä.
  • Ilmasto-TETin idea selviää esittelyvideosta ja prezi-esittelystä.
  • Tettiläisten kirjoituksia Ilmasto-TET-blogissa.

Lisätiedot:

  • Reija Arnberg, puh 050 522 2001, reija.arnberg[at]nuortenakatemia.fi